Стипендии

 

ПОДАТОЦИ ЗА РЕЗУЛТАТИ ОД ОБЈАВЕНИ ПОВИЦИ И КОНКУРСИ ЗА СТИПЕНДИИ

Во прилог на оваа страна ќе ги најдете сите потребни податоци поврзани со стипендиите кои ги објавува Министерството за образование и наука

МОН: учениците и студентите ќе ги добијат средствата по основ на стипендии и субвенциониран студентски оброк 03.3.2023
 
Постојните корисници на ученички и студентски стипендии со активни договори, ќе добиваат зголемени месечни износи 03.3.2023
 
Анекси на договори за ученички и студентски стипендии

Анексот се пополнува и доставува во три примероци, во писарницата на министерството или преку пошта (ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр.54, 1000 Скопје), најдоцна до 17.3.2023 година. Исклучок е анексот на договорот за стипендија за Спортска академија, кој може да се достави до 30.3.2023 година. 

03.3.2023
 
Летен курс за германски јазик и култура во Австрија (7-25 август 2023 година) 02.3.2023
 
Студиска програма за подготовка за студирање на Универзитетот за применети науки во австриската покраина Бургенланд 01.3.2023
 
Стипендии за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2023/2024 21.2.2023
 
Стипендии за студии на Универзитетот во Анкара, Република Туркије 03.2.2023
 
Стипендии за млади истражувачи – Matsumae International Foundation (MIF) 03.2.2023
 
Резултати од конкурс за доделување на студентски стипендии за академската 2022-2023 година 31.1.2023
 
Можности за студиски престој на Меѓународниот универзитет за туризам „Свилен пат“ во Узбекистан 23.1.2023
 
 
1 / 5 1 2 3 ..
 
[ четврток, 18 ноември 2021 ] [ 0 ]