Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии за млади истражувачи – Matsumae International Foundation (MIF)

Стипендии за млади истражувачи – Matsumae International Foundation (MIF)

 

 

Амбасадата на Р.Северна Македонија во Токио известува за можноста за добивање на стипендија од страна на Matsumae International Foundation  за млади истражувачи кои бараат можности за истражување во Јапонија во различни области, при што приоритет се дава на природните науки, медицина и инженерство.

Од нејзиното основање во 1979 година, оваа фондација има покането во Јапонија околу 870 истражувачи од повеќе од 120 земји во светот.

Стипендијата се однесува за период од три до шест месеци, во периодот меѓу април 2024 и март 2025 година.

Рокот за пријавување е од 1 април 2023 година до 1 јуни 2023 година.

Прилог: MIF Research Fellowship Program 2024 Announcement

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar