Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / COST ИНФО ДЕН

COST ИНФО ДЕН

 

COST (European Cooperation in Science and Technology) во соработка со Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија на 20 јуни 2022 година организира онлајн Инфо ден посветен на програмата COST.


COST (European Cooperation in Science and Technology) е програма  која им овозможува на истражувачите да воспостават интердисциплинарни истражувачки мрежи во Европа и пошироко. Програмата финансира организација на конференции, состаноци, школи за обука, кратки научни размени и други мрежни активности во сите научни теми. Преку своите акции (мрежни проекти) COST овозможува зголемена мобилност на истражувачите низ Европа, го поттикнува воспоставувањето научна извонредност и го намалува јазот помеѓу земјите со различен интензитет на научен и технолошки развој. Акциите траат четири години и се отворени за сите истражувачи, без разлика на нивното ниво на кариера и земјата од која доаѓаат.

Ги покануваме претставниците на научната и истражувачката јавност да присуствуваат на овој настан.

COST Info Day - Western Balkan Countries - COST

Контакт лице за програмата COST (European Cooperation in Science and Technology) при Министерството за образование и наука:

Александар Тутновски

COST – National Coordinator (CNC)

е-маил: aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk

тел: 076 485 053

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar