Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендија за летна школа по словачки јазик и култура

Стипендија за летна школа по словачки јазик и култура

 

 

Амбасадата на Република Словачка во Скопје известува за нов повик за доделување на една стипендија на кандидат од Р.С. Македонија за учество на 60-та Летна школа по словачки јазик и култура (Studia Academica Slovaca), што ќе се одржи во периодот од 28 јули до 17 август 2024 година, со физичко присуство на Филозофскиот факултет при Универзитетот Коменски“ во Братислава (Faculty of Philosophy of the Comenius University in Bratislava) и од 29 јули до 09 август 2024 година со виртуелно присуство.

Повеќе информации можат да се најдат на веб страниците:

https://fphil.uniba.sk/sas  

https://fphil.uniba.sk/fileadmin/fif/katedry_pracoviska/sas/Publikacie/Brozurka_SAS.pdf  

https://fphil.uniba.sk/en/departments-and-research-centres/studia-academica-slovaca/  https://fphil.uniba.sk/katedry-a-odborne-pracoviska/sas/letna-skola-sas-2024/  

Кандидатите својата апликација заедно со мотивациското писмо треба да ја испратат електронски на e-mail адресата на Амбасадата на Словачката Република: emb.skopje@mzv.sk  најдоцна до 7.5.2024 година.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar