Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Студиска програма за подготовка за студирање на Универзитетот за применети науки во австриската покраина Бургенланд

Студиска програма за подготовка за студирање на Универзитетот за применети науки во австриската покраина Бургенланд

 

       Универзитетот за применети науки во австриската покраина Бургенланд известува за можностите за пристап на македонски студенти до универзитетот. Повеќе години наназад на овој универзитет се нуди предстудиски курс именуван како „Премостувачка програма“, во која се запишуваат студенти од разни земји и култури.

       За два односно четири семестри студентите ги стекнуваат потребните јазични и културни вештини на германски и англиски јазик за универзитетски студии во Австрија.

        Повеќе детали за Програмата можат да се најдат на „ Bridging Programme“ односно на следниов линк:

https://www.fh-burgenland.at/en/studies/center-for-preparatory-courses/bridging-program/

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar