Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Исплата на ученичките и студентските права по основ на стипендии и оброк ќе се реализира до крајот на јануари

Исплата на ученичките и студентските права по основ на стипендии и оброк ќе се реализира до крајот на јануари

 

Исплата на ученичките и студентските права по основ на стипендии и оброк ќе се реализира до крајот на јануари

 

Министерството за образование и наука известува дека исплатите за ученички стипендии, студентски стипендии во земјата и во странство и субвенциониран студентски оброк ќе се реализираат во текот на следната недела.

 

Основ за исплата е усвојувањето на Програмата за остварување и развој на дејноста во студентскиот стандард за 2023 година и Програмата за остварување и развој на дејноста во ученичкиот стандард за 2023 година, кои се веќе доставени до комисите на Владата на Република Северна Македонија.

 

Програмите ќе бидат усвоени на следната владина седница, по што МОН ќе ги подмири сите заостанати финансиски обврски кои учениците и студентите.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar