Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / МОН ја интензивира дистрибуцијата на учебниците за основците

МОН ја интензивира дистрибуцијата на учебниците за основците

 

МОН ја интензивира дистрибуцијата на учебниците за основците

 

Министерството за образование и наука ја интензивира дистрибуцијата на учебниците за учениците од прво, второ, четврто и петто одделение во основното образование. Обезбедувањето со потребните наставни материјали за учениците од основните училишта се одвива согласно однапред утврдена динамика.

Денеска, учениците од кумановските села Лопате и Черкезе, како и училиштата во општините Сарај, Струга и Боговиње согласно договорите за печатење, ќе добијат учебници по албански јазик и математика за прво одделение, природни науки за прво, второ и четврто одделение и историја и општество за четврто и петто одделение, сите на албански наставен јазик. 

Во текот на вчерашниот ден, исто така согласно четвртиот договор, учебници на албански наставен јазик, беа доставени во општините Липково, Тетово и Желино.

[ петок, 02 декември 2022 ] [ 0 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar