Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Министерот Шаќири присуствуваше на промоцијата на дипломираните студенти на Меѓународниот балкански универзитет

Министерот Шаќири присуствуваше на промоцијата на дипломираните студенти на Меѓународниот балкански универзитет

 

Министерот Шаќири присуствуваше на промоцијата на дипломираните студенти на Меѓународниот балкански универзитет

 

Oсновната мисија на Универзитетот претставува квалитетно образование на млади кадри во квалификувани и компетентни стручњаци спремни да конкурираат на националниот и меѓународниот пазар на труд. Верувам дека знаењето кое наставниот кадар го пренел на студентите, ќе им биде од голема корист.

Ова го истакна министерот за образование и наука на доделувањето на дипломите на дипломираните студенти на Меѓународниот балкански универзитет.

- Со самиот Ваш избор за продолжување на образованието на овој универзитет, Вие ја направивте најголемата инвестиција во Вашиот живот. Да се инвестира во знаење и образование, е најсигурната одлука, како на личен така и на општествен план. Вие сте личности кои се стекнале со вештини и компетенции, кои се подготвени стручно и професионално да се справуваат со предизвиците на новото време ќе бидат конкурентни на пазарот на трудот, со што ќе придонесат, како за сопствената, така и за општата благосостојба на заедницата во која живеат, рече министерот пред студентите.

Меѓународниот балкански универзитет, потенцираше Шаќири, е еден од ретките во земјава, кои доделуваат стипендии за своите студенти, односно придонесува за зачувување на семејниот буџет, со што истиот прераснува во институција – општествено одговорна која покрај основната задача, има и за цел унапредување на економската состојба на државата и општеството.     

[ четврток, 23 јуни 2022 ] [ 0 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar