Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Шаќири присуствуваше на одбележувањето на 30 години од основањето на Комисијата за хартии од вредност

Шаќири присуствуваше на одбележувањето на 30 години од основањето на Комисијата за хартии од вредност

 

Шаќири присуствуваше на одбележувањето на 30 години од основањето на Комисијата за хартии од вредност

 

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска присуствуваше на одбележувањето на 30 годишнината од основањето на Комисијата за хартии од вредност.

 

Комисијата за хартии од вредност како партнер на МОН во изминативе години е дел од мрежата на институции кои овозможуваат практична настава на учениците од средните училишта. Учениците за време на практичната настава имаат можност да се запознаат со начинот на функционирање на пазарот на хартии од вредност и за работата на ова тело. Спроведувањето на ваква практична настава на учениците им овозможува да се стекнат со одредено работно искуство, што е задолжителен елемент од секој наставен план за квалификација во стручното образование за занимање во земјава.

[ понеделник, 20 јуни 2022 ] [ 0 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar