Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Можности за финансирање во Cloud

Можности за финансирање во Cloud

 

Можности за финансирање во Cloud

 

Проектот OCRE го доделува последниот круг на финансирање за усвојување на Клауд за истражувачите со намена за нивните истражувачки проекти. Проектите можат да станат партнери со добавувачите на OCRE Cloud и заеднички да аплицираат до 500.000 евра по проект за финансирање на Клауд инфраструктура, платформа и софтверски услуги кои поттикнуваат агилност и ги забрзуваат резултатите за нивните истражувачки проекти. Проектите исто така може да се здружат, но поради законските ограничувања во механизмот за финансирање, главниот проект за апликант мора да биде од институција во ЕУ+ОК.

 

https://www.ocre-project.eu/services/cloud-suppliers/country/macedonia 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar