Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Одобрени 70 нови COST (European Cooperation in Science and Technology) акции

Одобрени 70 нови COST (European Cooperation in Science and Technology) акции

 

 

На 27 мај 2022 година, управниот одбор на COST (European Cooperation in Science and Technology) го потврди финансирањето на 70 нови COST акции.

Сите заинтересирани можат да ги најдат информациите за новите COST акции на следниов линк:

https://www.cost.eu/uploads/2022/05/oc-2021-1_Approved-Actions-Booklet.pdf

Контакт лице за програмата COST (European Cooperation in Science and Technology) при Министерството за образование и наука:

Александар Тутновски

COST – National Coordinator (CNC)

е-маил: aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk

тел: 076 485 053

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar