Средните стручни училишта во Струмица и Радовиш ги запознаа идните средношколци со наставните програми и условите за едукација

 

Средните стручни училишта во Струмица и Радовиш ги запознаа идните средношколци со наставните програми и условите за едукација

 

 

Карванот на кампањата „Учи паметно, работи стручно“ чија цел е запознавање на идните средношколци со можностите и предностите на средното стручно образование, денеска е во Струмица и Радовиш. Струмичките училишта училиште „Никола Карев“, „Јане Сандански“ и „Димитар Влахов“ и радовишкото „Коста Сусинов“ пред полуматурантите ги презентираа наставните програми, компаниите со кои соработуваа и условите за едукација во рамки на училиштата.

 

 

На промотивните настани присуствуваше заменик министерот за образование и наука Лулзим Алиу, кој рече дека средното стручно образование во земјава го враќа сјајот и атрактивноста кои некогаш ги имаше, преку подигнување на квалитетот на наставните програми, практичната обука и стимулативните можности кои ги обезбедува државата во форма на стипендии за сите ученици кои се запишуваат во дуални паралелки.