Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / Shkollat e mesme profesionale në Strumicë dhe Radovish, nxënësit e ardhshëm të shkollave të mesme i njoftuan me programet mësimore dhe kushtet për edukim

Shkollat e mesme profesionale në Strumicë dhe Radovish, nxënësit e ardhshëm të shkollave të mesme i njoftuan me programet mësimore dhe kushtet për edukim

 

Shkollat e mesme profesionale në Strumicë dhe Radovish, nxënësit e ardhshëm të shkollave të mesme   i njoftuan me programet mësimore dhe kushtet për edukim

 

Karvani i fushatës “Mëso me mençuri , puno me profesionalizëm ” sot është në Strumicë dhe Radovish  qëllimi i së cilës është t`i njohtojë gjimnazistët e ardhshëm me mundësitë dhe përparësitë  e arsimit të mesëm profesional,. Shkollat  profesionale të Strumicës –shkolla “Nikola Karev””Jane Sandanski “ dhe Dimitar Vllahov “dhe  shkolla e Radovishit  “ Kosta Susinov “para  gjysmëmaturantëve i prezantuan  programet mësimore , kompanitë me të cilat bashkëpunon dhe kushtet për edukim në kuadër të shkollës.

 

Në ngjarjet promovuese   mori pjesë zëvendësministri i Arsimit dhe Shkencës, Lulzim Aliu, i cili tha se arsimi i mesëm profesional në vend rikthen shkëlqimin dhe atraktivitetin që kishte dikur, duke ngritur cilësinë e programeve mësimore , trajnimeve praktike dhe  mundësitë stimuluese  të  cilët i ofron  shteti në formë  të  bursave për të gjithë nxënësit  e regjistruar në paralele duale .

Duke i ftuar gjimnazistët e ardhshëm që të zgjedhin arsimin e mesëm profesional, ai i informoi se regjistrimet fillojnë nga mesi i muajit  qershorë, ndërsa risi është se këtë vit për herë të parë aplikimi do të jetënë mënyrë  elektronike  përmes portalit e-uslugi.mon.gov.mk.

 

Konkursi për vitin  shkollorë  2022-2023 parasheh  hapjen e 227 paraleleve duale, në të cilat mësimi praktik do të realizohet me mbështetjen e mbi 450 kompanive që praktikisht do të trajnojnë nxënësit  drejtpërdrejt në proceset prodhuese dhe organizative. Zgjerimi i konceptit të arsimit dual   pothuajse në të gjitha shkollat e mesme profesionale në vend është rezultat i fushatës "Mëso me mençuri , puno me profesionalizëm " e cila zbatohet nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës për së dyti herë radhazi, me mbështetjen e Ambasadës  Zvicerane dhe projektit  “Arsimi  për punësim”.

 

 

 

Lajme dhe Ngjarje

Back to top
Close Offcanvas Sidebar