Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии од Министерството за претприемништво и туризам на Романија за академската 2022/2023 година

Стипендии од Министерството за претприемништво и туризам на Романија за академската 2022/2023 година

 

Министерството за образование и наука информира дека Министерството за претприемништво и туризам на Романија започна програма за стипендирање на странски државјани за академската 2022/2023 година.

Сите потребни информации за овие стипендии заинтересираните кандидати можат да ги најдат на официјалната веб-страница на Министерството за претприемништво и туризам на Романија:

http://www.imm.gov.ro/ro/2018/11/13/acordarea-de-burse-de-studii-in-romania-pentru-cetatenii-straini/

Апликациите за овие стипендии се доставуваат во електронска форма, најдоцна до 31 јули 2022 година, на следнава емаил адреса: burse2022@dce.gov.ro.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar