Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Повик за пријавување за Програми за академско образование за 2022 година спонзорирани од Министерството за трговија на НР Кина

Повик за пријавување за Програми за академско образование за 2022 година спонзорирани од Министерството за трговија на НР Кина

 

Министерството за трговија на НР Кина ќе спонзорира Програми за академско образование (последипломски студии и докторски студии) на државните универзитети во НР Кина за академската 2022/2023 година во траење од 1 до 3 години за македонски студенти.

Списокот на Програмите за академското образование за 2022 година е на следниот линк:https://www.china-aibo.cn/en/info/1005/1283.htm каде може да се погледне описот на програмата, начинот на пријавување, контакт лице одговорно за програмата како и останати дополнителни информации.

Начин на пријавување:

1.Пријавувањето е онлајн согласно потребните документи и услови за пријавување имајќи го во предвид крајниот рок за пријавување.

2.За било какви прашања за програмата, обратете се директно на емаил до лицето одговорно за програмата.

3.Апликантите треба да обезбедат Потврда за неосудуваност со останатите потребни документи.

4. Апликантите треба да ги испратат сите неопходни документи како и Потврдата за неосудваност на емаил:mk@mofcom.gov.cn најдоцна до 10 мај. 

 

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar