Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Координативен состанок на Шаќири со државните советници во МОН

Координативен состанок на Шаќири со државните советници во МОН

 

Координативен состанок на Шаќири со државните советници во МОН

 

Продолжување на сите тековни активности во областите на основното, средното, високото образование и науката, но и воведувањето на низа новини во следниот период, со кои ќе се подобри квалитетот на воспитно - образовниот процес и ќе се обезбедат повеќе бенефиции за учениците, студентите, наставниците, професорите и научниците беше во фокусот на координативниот состанок кој министерот за образование и наука Јетон Шаќири го одржа денеска со државните советници во министерството.

 

За време на состанокот Шаќири изрази очекувања за конструктивност од страна на сите советници и како што рече, максимален придонес за целосно исполнување на програмата за работа на министерството која е одобрена од Владата и треба да се реализира до 2024 година.

 

 

„Сите сегменти на образованието и науката се важни. Нормално е да има приоритети, а јас тука би ја издвоил дигитализацијата, унапредувањето на ученичкиот и студентскиот стандард, како и подобрувањето на образовната инфраструктура. Но секако, заедно ќе се посветиме и на сите останати работи и ќе обезбедиме континуитет на оние проекти, мерки и активности кои веќе го дадоа ефектот кој се очекувал од нив и имаме информација за тоа“, рече министерот. 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar