Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Листа со добитници на стипендии за студии од втор циклус во земјата за академската 2021/2022 година

Листа со добитници на стипендии за студии од втор циклус во земјата за академската 2021/2022 година

 

 

Список на апликанти добитници на стипендија за студии од втор циклус во земјата за академската 2021/2022 година

Реден бр.

Име и презиме

Град

Вкупен просечен успех од прв

1

Пухиза Исени

Тетово

9.88

2

Стефани Јосифовска

Скопје

9.88

3

Грела Ајвази

Тетово

9.86

4

Матеј Костоски

Скопје

9.86

5

Марко Камиловски

Скопје

9.85

6

Ана Јосимовска

Скопје

9.78

7

Марија Стојаноска

Прилеп

9.67

8

Марија Нецева

Скопје

9.63

9

Ангела Иванова

Скопје

9.33

10

Дарко Цебов

Кочани

9.3

11

Јована Петковска

Старо Нагоричане, Куманово

9.13

12

Мартин Костовски

Скопје

9.09

13

Христијан Бечвиновски

Могила, Битола

8.81

14

Филип Стојановски

Берово

8.81

  

Добитниците на стипендија на домашна адреса ќе добијат решение за прифаќање на апликацијата, и ќе бидат дополнително контактирани за потпишување на договорите за доделување на стипендијата.

Кандидатите коишто не се на списокот на добитници на стипендијата, на домашна адреса ќе добијат решение во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена, како и упатство за правно средство против истото решение.

Конкурсот за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во земјата за академската 2021/2022 година, бр. 15-11409/2 од 30.07.2021 година, поради неисполнување на квотата на предвидениот број стипендии за доделување, останува отворен.

 

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar