Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии за студии во Романија за академската 2022/2023 година

Стипендии за студии во Романија за академската 2022/2023 година

 

Министерството за образование и наука информира дека Министерството за надворешни работи на Романија започна програма за стипендирање на странски државјани за академската 2022/2023 година.

Стипендиите ќе бидат наменети за странските државјани кои доаѓаат од земјите кои не се членки на ЕУ, за додипломски, магистерски и докторски студии од сите области, со исклучок на медицина, стоматологија и фармација.

Сите потребни информации за овие стипендии заинтересираните кандидати можат да ги најдат на официјалната веб-страница на Министерството за надворешни работи на Романија: https://www.mae.ro/en/node/10251

Апликациите за овие стипендии се доставуваат во електронска форма, најдоцна до 15 март 2022 година, на следнава интернет адреса: https://scholarships.studyinromania.gov.ro/

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar