Министерство за образование и наука

  / Конкурси / Повик за идеи и награди во рамки на Конкурсот „ЗАМИСЛЕТЕ“ и Повик за предлози за изработка на дизајн на лого - во рамки на Централноевропската иницијатива (ЦЕИ) и Јадранско јонската иницијатива (АИИ)

Повик за идеи и награди во рамки на Конкурсот „ЗАМИСЛЕТЕ“ и Повик за предлози за изработка на дизајн на лого - во рамки на Централноевропската иницијатива (ЦЕИ) и Јадранско јонската иницијатива (АИИ)

 

Воторото издание на Конкурсот за повик за идеи и награди „ЗАМИСЛЕТЕ“ е дизајниран да ги поттикне младите од регионите на Централноевропската иницијатива (ЦЕИ) и Јадранско јонската иницијатива (АИИ)  да се вклучат во исполнување на Агендата за одржлив развој 2030 на Обединетите нации.

 

Оваа година исто така, објавен е и Повик за предлози за изработка на дизајн на лого за натпреварот „ЗАМИСЛЕТЕ“. Двата натпревари се отворени за државни и приватни средни училишта од земјите - членки на ЦЕИ и АИИ, а наградите се - студиска посета на седиштето на ОН во Њујорк за најдобра идеја и 1.000 евра за најдобар дизајн на лого.

 

Рокови:

Конкурс за повик за идеи: 28 февруари 2022 година;

Повик за изработка на логото: 15 декември 2021 година

Упатствата и процедурите за апликација заедно со инфо видеото се достапни на следниот линк

https://www.cei.int/news/9123/i-m-a-g-i-n-e-call-for-ideas-competition-and-call-for-proposals-for-elaboration-of-logo-design-now

 

Конкурси

Back to top
Close Offcanvas Sidebar