Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / МОН: реализирана исплата на ученички и студентски стипендии за месец мај

МОН: реализирана исплата на ученички и студентски стипендии за месец мај

 

МОН: реализирана исплата на ученички и студентски стипендии за месец мај

 

 

Министерството за образование и наука информира дека е реализирана исплатата на средствата за ученички и студентски стипендии за месец мај 2021 година.

Сите корисници на стипендии кои ги доделува МОН за ученици од средните училишта, студенти запишани на додипломски студии на високообразовните установи во Република Северна Македонија, како и студенти запишани на некој од најдобрите светски универзитети согласно Шангајската ранг листа, веќе ги добија средствата на своите сметки.

Практиката на редовна месечна исплата на средствата за ученички и студентски стипендии воспоставена на почетокот на годината, ќе продолжи и во следниот период, бидејќи од особена важност е младите навремено да ги добиваат средствата кои ги заслужуваат и кои значат мотив и поддршка во процесот на нивната едукација.

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar