Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија

  / Вести и настани / МОН: Целоснo лажна вест се шири по социјалните медиуми за сексуално образование

МОН: Целоснo лажна вест се шири по социјалните медиуми за сексуално образование

 

МОН: Целоснo лажна вест се шири по социјалните медиуми за сексуално образование

 

Категорично ги демантираме невистините проширени од Фејсбук групата „Од нас за нас“ на социјалните медиуми, а пренесени од дел од порталите, за наводни содржини во учебници за второ одделение за изучување на сексуалното образование.  Веста е целосно лажна, а користените илустации воопшто не се дел од учебници и материјали од нашиот образовен систем. Ги повикуваме граѓаните, родителите и учениците да не подлегнуваат на непроверени информации коишто се шират на социјалните медиуми, затоа што со истите се нанесува директна штета на Министерството за образование и наука, како и на целиот образовен систем.

Прикажаните текстови и илустрации кои се прилепуваат на делови од Концепцијата не се извадени од наставни материјали предвидени за нашата земја. Бараме одговорност за лажните вести кои се тенденциозни, со намера да шират паника и да ја манипулураат јавноста, а за постигање на  цели кои немаат никаква допирна точка со унапредување на образованието.

[ понеделник, 01 февруари 2021 ] [ 0 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar