Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Линија за помош и психосоцијална поддршка на родители, деца и млади

Линија за помош и психосоцијална поддршка на родители, деца и млади

 

Линија за помош и психосоцијална поддршка на родители, деца и млади

 

Во време на пандемија, психосоцијалната поддршка е најважна за зачувување на менталното здравје на децата, учениците и родителите. Во таа насока МОН, МЗ и МТСП во соработка со Универзитетската клиника за психијатрија воспоставија линија за помош на родители, деца и млади. Телефонскиот број 072 912 676 е достапен секој ден од 09:00 часот до 19:00 часот.

[ понеделник, 05 октомври 2020 ] [ 1265 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar