Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Повик за стипендии за изворедност на Владата на Обединетите Мексикански Држави за 2024 година

Повик за стипендии за изворедност на Владата на Обединетите Мексикански Држави за 2024 година

 

Конкурсот е за странци кои се заинтересирани да студираат во Мексико на магистерски и докторски студии, постдипломски истражувања, како и додипломски и постдипломски програми за студентска мобилност.

 

Сите информации за повикот можат да се најдат на следната интернет страница, https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785, а крајниот рок за аплицирање е до 28 јуни 2024 година.

Сите пријави се доставуваат електронски преку системот за управување со академската

соработка SIGCA: https://sigca.sre.gob.mx/login.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar