Министерство за образование и наука

  / Стипендии / Стипендија за студенти од Република Северна Македонија на универзитетите и институтите во Индија

Стипендија за студенти од Република Северна Македонија на универзитетите и институтите во Индија

 

Амбасадата на Република Индија во Софија информира дека Индискиот совет за културни односи (ICCR - Indian Consul for Cultural Relations) доделува 1 стипендија за студенти од Република Северна Македонија, на индиските универзитети и институти за академската 2024-2025 година, која започнува во август 2024 година.

 

Детални информации во врска со оваа стипендија може да се најдат на веб-страницата: http://a2ascholarships.iccr.gov.in/

 

Крајниот рок за поднесување на апликацијата е 31 мај 2024 година.

 

Контакт е-пошта: pol.sofia@mea.gov.in

 

Стипендии

Back to top
Close Offcanvas Sidebar