Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Резултати од Конкурс за избор на најдобра песна за ученици од основните и средните училишта

Резултати од Конкурс за избор на најдобра песна за ученици од основните и средните училишта

 

Резултати согласно Извештајот на комисијата за Македонски јазик бр.08-2877/7 од 21.03.2024 година

 

ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

- Од прво до трето одделение

1 место: Шифра: 123245

2 место Шифра: Месечина 04059

3 место Шифра: 39.93

 

- Од четврто до шесто одделение

1 место: Шифра: Банана

2 место: Шифра: Фудбалер и поет

3 место: Шифра: Ѕвезда водилка

 

- Од седмо до деветто одделение

1 место: Шифра: #ЕК2011@

2 место: Шифра: Ученик 1134

3 место: Шифра: 020619

 

Резултати согласно Извештајот на комисијата за Албански јазик бр.08-2877/6 од 20.03.2024 година

 

ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

- Од прво до трето одделение

1 место: Шифра: Еbaj 170816

 

- Од четврто до шесто одделение

1 место: Шифра: 2204

2 место: Шифра: Buzeqeshja

3 место: Шифра: 8225

 

- Од седмо до деветто одделение

1 место: Шифра: Kujtimet

2 место: Шифра: Lesa 4268

3 место: Шифра: Yjet

 

 

Резултати согласно Извештајот на комисијата за Турски јазик бр.08-2877/8 од 21.03.2024 година

 

ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

- Од прво до трето одделение

1 место: Шифра: XXX101

2 место Шифра: XXX103

3 место Шифра: 454301

- Од четврто до шесто одделение немаат доставено песна

 

- Од седмо до деветто одделение

1 место: Шифра: Tijana Boskovik18

2 место: Шифра: melodi

3 место: Шифра: sherifruya

 

Резултати согласно Извештајот на комисијата за Македонски јазик бр.08-2877/7 од 21.03.2024 година

 

СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

 

1 место: Шифра: Detelinka

2 место Шифра: Подгорец

3 место Шифра: 230606

 

Резултати согласно Извештајот на комисијата за Албански јазик бр.08-2877/6 од 20.03.2024 година

 

СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

1 место: Шифра: 2006

2 место Шифра: 1511800

3 место Шифра: Penda

 

Резултати согласно Извештајот на комисијата за Турски јазик бр.08-2877/8 од 21.03.2024 година

 

СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

Нема доставено ниту една песна.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar