Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2024/2025

Стипендии за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2024/2025

 

 

Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање на стипендија за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2024/2025 година.

 

Подетални информации за критериумите и условите за остварување на правото на стипендија можат да се обезбедат на следните линкови:

 

https://ampeu.hr/files/Call_for_Applications_Croatia_2024_2025.pdf

 

https://en.ampeu.hr/open-calls/scholarships-of-the-republic-of-croatia-call-for-applications-for-the-academic-year-2024-2025

 

Крајниот рок за доставување на апликациите е 20 март 2024 година (хартиена верзија) во архивата на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија, ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје.

 

Покрај ова потребно е апликацијата со сите барани документи да се испрати на e-mail адресите: scholarships@mon.gov.mk,  laura.cana@mon.gov.mk и aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk

 

За дополнителни информации и прашања може да испратите меил на: bilaterala@ampeu.hr

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar