Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Конкурс за учество за награда „Intercultural Achievement Award“ Република Aвстрија, 2024 година

Конкурс за учество за награда „Intercultural Achievement Award“ Република Aвстрија, 2024 година

 

 

 

Амбасадата на Република Австрија во Скопје информира дека Министерството за европски и меѓународни работи на Австрија оваа година по 11 -ти пат ќе ја доделува наградата „Intercultural Achievement Award “(IAA) 2024.

 

Главниот фокус е промовирање на меѓународни проекти во следниве области: уметност/култура, човекови права, образование за глобално граѓанство, интеграција и родова еднаквост.

 

Крајниот рок за пријавување е 17 март 2024 година.

 

Информации за категориите и за условите за пријавување можат да се најдат на следниов линк: www.intercultural-achievement.com.

Дополнителни информации во врска со конкурсот како и формулар за пријавување може да се најдат во прилог на оваа објава.

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar