Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Конкурс за учество во ФУЛБРАЈТ студентска програма за академската 2025/2026 година

Конкурс за учество во ФУЛБРАЈТ студентска програма за академската 2025/2026 година

 

Конкурс за учество во ФУЛБРАЈТ студентска програма за академската 2025/2026 година

 

Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за учество во Фулбрајт студентската програма за академската 2025/2026 година.

Сите подетални информации во врска со процесот на пријавување и фазите на селекција во оваа заедничка студентска програма на Владите на САД и Република Северна Македонија, се достапни на следните линкови:

https://mk.usembassy.gov/the-fulbright-scholar-competition-for-the-academic-year-2025-2026-is-now-open/

https://mk.usembassy.gov/the-fulbright-student-competition-for-the-2025-2026-academic-year-is-now-open/

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar