Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје и формално правно стана сопственик на дел од просториите на поранешната касарна „Илинден“

Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје и формално правно стана сопственик на дел од просториите на поранешната касарна „Илинден“

 

Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје и формално правно стана сопственик на дел од просториите на поранешната касарна „Илинден“

 

Со одлука на Владата, Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје и формално правно стана сопственик на дел од објектите во кругот на поранешната касарна „Илинден“ каде ќе биде сместен универзитетскиот кампус. На последната владина седница просториите кои беа предвидени за оваа високообразовна установа и формално правно преминаа во нејзина сопственост.

 

Во дел од отстапените објекти веќе се реализираат градежни инвестиции за адаптација и опремување за потребите на наставно – научниот кадар и за студентите, за што средства се обезбедени преку буџетот на Министерството за образование и наука.

 

„Очекувам градежните активности да завршат час поскоро, бидејќи за волја на вистината недостигот на простор и услови, претставува голема препрека во работењето, а со надминувањето ќе се подигне мотивацијата за работа кај наставно – научниот кадар, но и за учење кај студентите“, рече Шаќири пред неколку месеци кога го означи почетокот на градежните работи.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar