Министерство за образование и наука

  / Стипендии / Стипендија за наставник по француски јазик

Стипендија за наставник по француски јазик

 

 

Министерството за образование и наука информира за можноста  за добивање стипендија за наставник по француски јазик.

Имено, Белгиската меѓународна федерација Валонија- Брисел, преку нивниот оперативен огранок Wallonia - Bruxelles International (WBI), доделува стипендија за еден наставник по француски јазик (како странски јазик) да добие обука на Универзитетот Catholique de Louvian.

Во прилог можете да го најдете,  формуларот за пријавување.

Заинтересиранте треба да го пополнат овој формулар и пополнет да го испратат на следниот е-маил:  andrea.aleksovski@mon.gov.mk

Сите пополнети формулари ќе бидат испратени до белгиската амбасада во Софија на натамошна постапка.

 

Стипендии

Back to top
Close Offcanvas Sidebar