Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии и грантови за студенти, докторанти, универзитетски професори и уметници за академската 2023/2024 година во Република Словачка

Стипендии и грантови за студенти, докторанти, универзитетски професори и уметници за академската 2023/2024 година во Република Словачка

 

 

Министерството за образование и наука информира за Словачката национална програма за стипендии и грантови наменети за студенти, докторанти, уневерзитетски професори и уметници за академската 2023/2024 година.

 

Временскиот рок за аплицирање е заклучно 30 април 2023 година.

 

Дополнителни информации околу самата програма се достапни на интернет страниците: www.stipendia.sk или www.scholarships.sk, додека за прашања поврзани со аплицирањето за стипендии и грантови може директно да се контактираат определените лица за контакт: г-ѓа Кристина Салерова (nsp-sk@saia.sk), г-ѓа Силвиа Липовска (nsp-foreign2@saia.sk) и г-дин Ондреј Арадски (nsp-foreign@saia.sk).

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar