Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии за студии на Универзитетот во Анкара, Република Туркије

Стипендии за студии на Универзитетот во Анкара, Република Туркије

 

Амбасадата на Република Туркије во Скопје известува за можноста за добивање на стипенди  за странски студенти од страна на Националниот Центар за истражување по морско право (ДЕХУКАМ) во рамки на Универзитетот во Анкара.

Датумите за аплицирање како и сите останати детални информации може да се најдат на интернет страницата на Институтот за социјални науки при Универзитетот во Анкара.

Во исто време известуваат дека студентите од Р.Северна Македонија кои имаат интерес за аплицирање на програмите од втор циклус на студии може да аплицираат за стипендија во рамки на „Туркије Бурслари“, со напомена дека апликациите за стипендии за 2023-2024 година се прифаќаат до 20 февруари 2023 година преку линкот: www.turkiyeburslari.gov.tr.

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar