Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Конкурс за доделување IES студентски стипендии во Германија

Конкурс за доделување IES студентски стипендии во Германија

 

Институтот Copernicus Berlin e.V.  од Берлин, Сојузна Република Германија известува за можноста за добивање на студентски  стипендии за зимскиот семестар 2023-2024 година.

Меѓународнота  програма  за доделување стипендии ( IES - International Excellence Scholarship Program)  е отворена до 30 декември.

Програмата е наменета за студенти од југо-источна Европа, Кавказ и Централна Азија и овозможува студентите да поминат еден семестар во Берлин.

Се доделуваат  делумни и целосни стипендии.

Институтот Copernicus Berlin e.V.  доделува стипендии од 2000 година и ги охрабрува сите заинтересирани студенти од Северна Македонија да се пријават за оваа програма.

За повеќе информации: https://en.copernicusberlin.de/ies

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar