Се задолжуваат сите добитници на стипендии по објавувањето на списокот, а најдоцна до 21.11.2022 година да го потпишат договорот за стипендија со Министерството за образование и наука. Сите кандидати кои нема да го почитуваат овој рок ќе се смета дека се откажуваат од стипендијата. "/> Се задолжуваат сите добитници на стипендии по објавувањето на списокот, а најдоцна до 21.11.2022 година да го потпишат договорот за стипендија со Министерството за образование и наука. Сите кандидати кои нема да го почитуваат овој рок ќе се смета дека се откажуваат од стипендијата. " /> Се задолжуваат сите добитници на стипендии по објавувањето на списокот, а најдоцна до 21.11.2022 година да го потпишат договорот за стипендија со Министерството за образование и наука. Сите кандидати кои нема да го почитуваат овој рок ќе се смета дека се откажуваат од стипендијата. " />

Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Резултати од конкурс за доделување на стипендии за ученици запишани во ДСУ „Спортска академија“

Резултати од конкурс за доделување на стипендии за ученици запишани во ДСУ „Спортска академија“

 

Се задолжуваат сите добитници на стипендии по објавувањето на списокот, а најдоцна до 21.11.2022 година да го потпишат договорот за стипендија со Министерството за образование и наука. Сите кандидати кои нема да го почитуваат овој рок ќе се смета дека се откажуваат од стипендијата. 

Ученици кои ги исполнуваат условите: 

 

Реден број

Име и  презиме

Име на родител / старател

1

Димитриј Бошковски

Борче

2

Валентино Коцевски

Сашо

3

Александар Спасовски

Златибор

4

Лука Ваљавичарски

Александар

5

Кристијан Петрушевиќ

Бобан

6

Матеј Малов

Блаже

7

Лука Перуновски

Игор

8

Ненад Соколоски

Гого

9

Фљакрон Мемиши

Арбен

10

Мемет Шабани

Авдиљ

11

Андреј Стојановски

Виктор

12

Лазар Гулевски

Васко

13

Григор Трајковски

Бобан

14

Александар Краљевски

Горан

15

Давид Јаневски

Трајче

16

Христијан Ванчов

Стојанче

17

Матеј Новаковски

Новица

18

Димитар Стојановски

Александар

19

Алек Коруноски

Александар

20

Михаела Краљева

Игор

21

Теодор Пецаноски

Веселин

22

Ива Соколовска

Гоце

23

Леонид Андов

Јоцо

24

Јана Поповска

Јован

25

Димитар Атанасов

Ѓорѓе

26

Ристе Петров

Дончо

27

Андреј Тасевски

Ангел

28

Леонид Марочковски

Јане

29

Викторија Евтимова

Стојан

30

Николче Нечовски

Благојче

31

Виктор Аврамовски

Мартин

32

Горазд Митев

Лазо

33

Томислав Стаменков

Деан

34

Мартин Јанакиевски

Блаже

35

Марио Јанакиевски

Блаже

36

Лара Димовска

Бојан

37

Маида Чолиќ

Нермин

38

Александар Митрески

Жарко

39

Марија Стојановска

Горан

40

Александар Ристовски

Жарко

41

Ева Ѓорѓиевска

Владо

42

Ива Стојчевска

Душко

43

Мохамед Ахмедов

Муслија

44

Албертино Илиев

Рикардо

45

Матеј Соколов

Никола

46

Нурие Садику

Реџеп

47

Ана Ѓоргиевска

Дејан

48

Дарио Јакимовски

Денис

49

Марко Каевски

Драги

50

Илхан Имеров

Мусли

51

Клара Андреевска

Гоце

52

Фросина Спирова

Зоранчо

53

Давид Трпчески

Горан

54

Данаил Ризоски

Гоце

55

Ненад Мициќ

Горанчо

56

Берр Абди

Беким

57

Белмин Цамиќ

Ернад

58

Миле Филипов

Горан

59

Зорица Димкина

Џоко

60

Иво Петровски

Дарко

61

Петар Ашталкоски

Горан

62

Аријон Мерко

Астрит

63

Мартин Јанески

Владо

64

Бојана Митева

Ристе

65

Мурвет Вардар

Саит

66

Антонио Јанев

Николчо

67

Филип Рафајловски

Јордан

68

Илчо Србиноски

Горан

69

Димитар Црвенкоски

Јоце

70

Андреј  Спасески

Мирче

71

Марко Дукоски

Ванчо

72

Петар Шаптески

Саше

73

Димитар Лешниковски

Воислав

74

Милан Игњатовски

Бобан

75

Лука Зафировски

Мирослав

76

Стефан Ѓорѓевски

Бобан

77

Надица Гелева

Владко

78

Анастасиа Илиевска

Вангел

79

Асан Имероски

Сафет

80

Денис Јосифоски

Иле

81

Кристи Крајоски

Александар

82

Андреј Цветкоски

Гоце

83

Никола Талески

Дејан

84

Валентин Велјанчевски

Трајче

85

Јован Бошнаков

Горан

86

Кристијан Крстески

Марјан

87

Филип Милановски

Ненад

88

Антонио Ѓорѓиевски

Звонко

89

Флори Врангала

Ферит

90

Томи-Јуниор Начоски

Томислав

91

Стефан Јовис

Перикли

92

Ерзен Ходаи

Халим

93

Александар трампевски

Игор

94

Мухамед Бакија

Нуриман

95

Дрин Тасини

Кадим

96

Херодијан Хисеини

Беким

97

Сара Алампиоска

Влатко

98

Андреј Стефановски

Александар

99

Мурад Амети

Мурат

100

Христијан Китановски

Николче

101

Мухамед Адеми

Имер

102

Лео Здравковски

Сашо

103

Филип Стојановски

Менде

104

Стефан Спировски

Илче

105

Јована Павловска

Благојче

106

Константино Алекс Горгиовски

Александар

107

Бојан Мартиновски

Оливер

108

Есат Елмази

Кенан

109

Викториа Трпеска

Миље

110

Дарио Димковски

Оливер

111

Габриел Крстевски

Оливер

112

Кире Киревски

Александар

113

Андреј Ристески

Зоран

114

Никола Илиевски

Славе

115

Дарио Ѓорѓиевски

Николче

116

Феми Велија

Бесир

117

Назим Јонузи

Ајрадин

118

Алтин Мурати

Насер

119

Пепи Јованов

Викторче

120

Јован Постолов

Борче

121

Андреј Велков

Стојанче

122

Филип Станојоски

Гоце

123

Матеј Трајчев

Мартин

124

Кирил Колевски

Горан

125

Павел Петревски

Дејан

126

Јовица Китановски

Николче

127

Мерис Ибрахими

Бајрам

128

Дарко Митев

Дејан

129

Анес Маличи

Мамер

130

Ангел Столески

Милош

131

Ермал Саити

Љирим

132

Димитар Герасимов

Методи

133

Дениз Арифовски

Октај

134

Христијан Станојков

Тоше

135

Стефан Попов

Зоран

136

Марко Митревски

Димитар

137

Матео Митревски

Димитар

138

Гоце Аврамов

Марјанчо

139

Дино Анѓелевски

Слободан

140

Теодор Брајкоски

Петар

141

Даријан Трајковски

Влатко

142

Марко Ристов

Тони

143

Александар Трајковски

Тоне

144

Димче Јовов

Тони

145

Самоил Талевски

Благојче

146

Кристијан Галевски

Далибор

147

Рахим Абдула

Арбен

148

Мартин Ѓорѓиевски

Владо

149

Кире Стојанов

Игор

150

Митевски Горан

Дејан

151

Булзим Алиу

Зекри

152

Давид Ѓорѓиевски

Николче

153

Ангел Брзаковски

Дејан

154

Настовска Михаела

Дарко

155

Марко Спировски

Зоран

156

Аргент Зибери

Абдилкадри

 

Ученици кои не ги исполнуваат условите: 

Реден број

Име и  презиме

Име на родител / старател

1

Никола Романов

Владимир

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar