Нова спортска сала во Студеничани, МОН вложи речиси 24 милиони денари

 

Нова спортска сала во Студеничани, МОН вложи речиси 24 милиони денари

 

 

Министерот за образование Јетон Шаќири денеска беше во посета на Општина Студеничани која доби нова училишна спортска сала во село Морани, а се работи и на новото основно училиште во населеното место Љубош. Двете капитални инвестиции ги реализира Министерството за образование и наука, за што се одвоени над 70 милиони денари од државниот буџет.

 

 

Mинистерот за образование и наука Јетон Шаќири, потенцираше дека во последните неколку години Студеничани значително се урбанизира од сите можни аспекти, а особено инфраструктурно, за што голема заслуга има и раководството на локалната самоуправа, но и Владата на Република Северна Македонија која води политика на подеднаков третман на сите региони и општини, со единствена цел – да се подобри стандардот и квалитетот на живот на граѓаните.