Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Конкурс за стипендирање странци во Мексико во академската 2022 година

Конкурс за стипендирање странци во Мексико во академската 2022 година

 

Амбасадата на  Мексико во Белград преку македонската Амбасада во Белград известува за можноста за учество на објавен конкурс од Владата на Мексико за стипендирање странци во академската 2022 година.

 

Конкурсот е објавен на следнава адреса: https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Напомена: Сите пријави на македонските државјани мора да бидат електронски, како што е назначено во конкурсот, преку системот за управување на академска соработка ( SIGCA) https://sigca.sre.gob.mx/login

Крајниот рок за пријавување е 24 јули 2022 година.

 

Резултатите ќе бидат објавени на 15 август 2022 година.

Електронски пријави кои не ги исполнуваат условите наведени во конкурсот нема да бидат вклучени во селективниот процес.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar