Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Стипендии за студии во Јапонија

Стипендии за студии во Јапонија

 

 

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија (MEXT) ги повикува потенцијалните кандидати од Република Северна Македонија да се пријават за:

1) Истражувачка студентска програма
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-research.html

2) Додипломска студентска програма
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html

Потребната документација треба да се поднесе на англиски јазик или со официјален превод. Скенираните документи треба да се испратат до galina.strachkova@sk.mofa.go.jp (мејл не поголем од 10MB), a оригиналните документи се поднесуваат до Амбасадата на Јапонија.


25 мај 2022
година е крајниот рок за поднесување на оригналната документација до Амбасадата на Јапонија на адреса: „Филип Втори Македонски“ 3, Соравиа Центар, кат 6, 1000 Скопје. Селектираните кандидати ќе бидат контактирани за тестирање и интервјуа предвидени за  средината на месец јуни 2022 година.

Примери за прашања од претходен писмен испит:
https://www.studyinjapan.go.jp/en/planning/scholarship/application/examination.html#1

 

Повеќе информации на: https://www.studyinjapan.go.jp/en/

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar