Министерство за образование и наука

  / Конкурси / Повик за 10 стипендии за академска 2021/2022 година на Политехничкиот универзитет во Италија

Повик за 10 стипендии за академска 2021/2022 година на Политехничкиот универзитет во Италија

 

Постојаниот секретаријат на Јадранско-јонската иницијатива објавува Повик за доделување на 10 двегодишни стипендии, финансирани од италијанското Министерство за надворешни работи и меѓународна соработка, кои ќе им бидат доделени на студенти кои доаѓаат од Јадранско-јонскиот регион и Западен Балкан за упис на еден од четирите магистерски студии, кои се предаваат на англиски јазик на Политехничкиот универзитет Марке (меѓународна економија и трговија, биомедицинско инженерство, инженерство на животната средина и иновации и менаџмент на храна и пијалаци).

Крајниот рок за поднесување на апликациите е 8 ноември 2021 година во 13:00 часот по средноевропско време.

Повеќе информации за Повикот и стипендиите може да се најдат на следниот линк.

 

Конкурси

Back to top
Close Offcanvas Sidebar