Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / ХОРИЗОНТ ЕВРОПА – Инфо денови и брокериџ настани, 25-29 октомври 2021 (организатор ЕК)

ХОРИЗОНТ ЕВРОПА – Инфо денови и брокериџ настани, 25-29 октомври 2021 (организатор ЕК)

 

Европска комисија организира инфо ден и брокериџ настани  за Кластер 1 ( приоритет-Здравје) и Кластер 6 ( приоритет Храна, биоекономија, приридни ресурси, земјоделие и животна средина)

 

Видео сесиите ќе им овозможат на потенцијалните апликанти информации за финансирањето во рамки на овие два кластера во новата програма Хоризонт Европа .

 

И двата инфо дена, за Кластер 1 и Кластер 6, ќе бидат проследени со брокериџ настани кои ќе допринесат за  здружување на потенцијалните апликанти и  актери на новата програма за истражување и иновации.

 

Календар на Инфо денови:

  • 25-26 октомври 2021: Кластер 6 инфоден,
  • 27 октомври 2021: Кластер 6 брокериџ настан,
  • 28 октомври 2021: Кластер1инфоден,
  • 29 октомври 2021: Кластер1брокериџнастан.

Детална агенда и информации за учество се достапни на : event website.

 

На истата веб страна  достапни се и линкови до настаните што се веќе одржани и дискусиите во рамки на истите.

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar