Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / УКИМ и Македонија 2025 доделуваат 40 стипендии за студенти

УКИМ и Македонија 2025 доделуваат 40 стипендии за студенти

 

Министерството за образование и наука ја споделува информацијата за објавен конкурс за доделување на 40 студентски стипендии од страна на Македонија 2025 и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.  

Стипендиите се во износ од 120 илјади денари годишно по студент, а сите подетални информации околу критериумите, условите, потребните документи и роковите за аплицирање  може да се најдат на следниот линк - https://cutt.ly/3Q5R5en

 

 

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar