Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Известување за корисници на ученички и студентски стипендии

Известување за корисници на ученички и студентски стипендии

 

Известување за корисници на ученички и студентски стипендии

 

Поради спојување на Охридска Банка АД Скопје и Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, ги известуваме сите досегашни корисници на ученичките и студентските стипендии на Министерството за образование и наука кои имале сметки на Охридска Банка АД Скопје на кои досега ги примале стипендиите, треба да достават нови – променети трансакциски сметки до Секторот за ученички и студентски стандард при МОН. Во спротивно, од наредната учебна/академска година нема да може да им се исплатат стипендиите.

 

Новите – променети сметки, можат да се достават и по електронска пошта на nermin.mustafa@mon.gov.mk (за ученички стипендии) и на mersin.krosi@mon.gov.mk (за студентски стипендии), и тоа со прикачување на скенирана нова сметка и наведување на групата на стипендија.
 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar