Министерство за образование и наука

  / Вести и настани / Објавени се 4 повици за отворен пристап до истражувачките инфраструктури на Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија

Објавени се 4 повици за отворен пристап до истражувачките инфраструктури на Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија

 

Објавени се 4 повици за отворен пристап до истражувачките инфраструктури на Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија

 

 

Mode: Relevance Driven dentifier:

2021-1-RD- EUFRAT-

(MONNET, RADMET, GELINA, HADES)

Location: Geel, Belgium

Opening of the call: 2021-07-01

Closure of the call: 2021-09-15

Communication of the assessment of proposals: 2021-11-15

 

Различните приоритетни теми се наведени во повиците на секоја од отворените лаборатории .

Можност за покривање на  трошоците за патување и поддршка.

 

MONNET, Tandem accelerator based fast neutron source (EUFRAT)

https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access/relevance-driven/2021-1-rd-eufrat-monnet

 

RADMET, Radionuclide Metrology laboratories (EUFRAT)

https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access/relevance-driven/2021-1-rd-eufrat-radmet

 

GELINA, the JRC Neutron Time-of-Flight Facility (EUFRAT)

https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access/relevance-driven/2021-1-rd-eufrat-gelina

 

HADES, Underground laboratory for ultra-low level gamma-ray spectrometry (EUFRAT) https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access/relevance-driven/2021-1-rd-eufrat-hades

 

 

 

 

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar