Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија

  / Конкурси / Повик за номинација за наградата за образование за одржлив развој на УНЕСКО- Јапонија за 2021 година

Повик за номинација за наградата за образование за одржлив развој на УНЕСКО- Јапонија за 2021 година

 

Наградата цели кон генерирање и подигнување на нивото во сите области во образованието и учењето и придонесува кон имплементација на целите за одржлив развој

Подетални информации за Повикот можат да се најдат на следниот линк:

 

https://en.unesco.org/news/call-nominations-unesco-japan-prize-education-sustainable-development-2021

 

Номинациите за награда треба да бидат доставени на англиски или француски јазик најдоцна до 30.04.2021 година, преку интернет платформата наУНЕСКО од страна на Перманентните делегации на државите -членки на УНЕСКО, т.е кандидатурите треба да се достават до Националната комисија за УНЕСКО, во печатена и електронска форма на следните адреси:

biljana.prentoska@kultura.gov.mk i ljupco.smilev@kultura.gov.mk  до 20 април 2021 година.

 

 

Конкурси

Back to top
Close Offcanvas Sidebar