Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија

  / Вести и настани / Онлајн COST инфо ден на 26.11.2020

Онлајн COST инфо ден на 26.11.2020

 

Министерството за образование и наука  информира дека на 26.11.2020 година ќе се одржи on-line COST (European Cooperation in Science and Technology) инфо ден , чиј домаќин оваа година ќе биде  Универзитетот " Мајка Тереза".

Сите заинтересирани за овој настан може да се регистрираат најдоцна до 22.11.2020 година,  на следниов линк:

 https://forms.gle/vuXQBkmGiCFrX6Bq6

Сите потребни информации за програмата COST  (European Cooperation in Science and Technology) може да се добијат на следнава интернет страница:

https://www.cost.eu/

Сите оние кои ќе се пријават за следење на овој инфо ден, потребните информации за учество ќе ги добијат неколку дена пред настанот.

Контакт лице: Александар Тутновски

COST - Национален координатор

тел: 076 485 053

email: aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk

 

 

COST Info Day - North Macedonia

Thursday 26 November 2020

 

10:30

Welcome speech of Prof. Azis Pollozhani PhD Rector of the Mother Theresa University in Skopje, North Macedonia

2 min

10:30 - 10:40

Introductory speech:
Mr Christer Halen, Senior Administrator - Science Operations at COST Association will introduce the COST Director

Dr Ronald de Bruin, Director of the COST Association: welcome address

 

10 min

10:40 - 11:00

What is COST and how to participate in a COST Action - Bart Veys, Policy Officer at COST Association

20 min

11:00 - 11:20

How to submit an application - Mr Christer Halen, Senior Administrator - Science Operations at COST Association

20 min

11:20 - 11:40

Added value and impact of participating in COST Action

•       Prof. Ivan Dodovski - Chair of European Non-Territorial Autonomy Network (Action CA18114)

•        Prof. Bekim Fetai and Prof. Diturije Ismaili – COST experiences at Mother Theresa University

20 min

11:40 - 11:45

Nomination process and country participation - Mr Aleksandar Tutnovski, COST National Coordinator (CNC)

5 min

11:45 - 12:15

Q&A

30 min

 

[ четврток, 19 ноември 2020 ] [ 177 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar