Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија

  / Вести и настани / Резултати од Повик за доделување на финансиска поддршка за студенти за покривање на дел од трошоците при студирањето

Резултати од Повик за доделување на финансиска поддршка за студенти за покривање на дел од трошоците при студирањето

 

Министерството за образование и наука објавува резултати од повик објавен врз основа на Уредбата со законска сила за плаќање на дел од партиципацијата во трошоците за студирање, партиципација за сместување во студентски дом и партиципација за сместување во приватен дом на студенти чие образование се финансира од Буџетот на РСМ, а се од семејни домаќинства со низок доход, за време на вонредна состојба.

 

Листа на студенти на кои им се одобрени средства за покривање на дел од трошоците за партиципација на високообразовната установа каде студираат

 

Листа на студенти на кои им се одобрени средства за покривање на дел од трошоците за сместување во студентски дом

 

Листа на дополнително разгледани и прифатени апликации (21.11.2020)   

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar