Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија

  / Вести и настани / Дополнително примени студенти во студентски домови во академската 2020/2021 година

Дополнително примени студенти во студентски домови во академската 2020/2021 година

 

Министерството за образование и наука објавува резултати од повторениот Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Северна Македонија за академската 2020/2021 година, објавен на 27.10.2020 година:

 

примени студенти бруцоши - ДСД Скопје 

 

примени студенти од втора и повисоки години на студии - ДСД Скопје

 

примени студенти - Штип

 

примени студенти - Битола, Прилеп, Охрид 

 

 

 

Приговори по однос на резултатите се доставуваат до архивата на Министерството за образование и наука, бул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, Скопје во рок од 5 дена од денот на објавувањето на резултатите.

 

 ПОТСЕТУВАЊЕ:

 

*СТУДЕНТИТЕ ОД ОВИЕ ОБЈАВЕНИ ЛИСТИ КОИ СЛЕДАТ КОМБИНИРАНА НАСТАВА (ОНЛАЈН И СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО) НА ВИСОКООБРАЗОВНАТА УСТАНОВА КАДЕ СЕ ЗАПИШАНИ, МОЖАТ ВЕДНАШ ДА СЕ СМЕСТАТ ВО СТУДЕНТСКИТЕ ДОМОВИ

 

*СТУДЕНТИТЕ ОД ОВИЕ ОБЈАВЕНИ ЛИСТИ КОИ СЛЕДАТ САМО ОНЛАЈН НАСТАВА (БЕЗ ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО) НА ВИСОКООБРАЗОВНАТА УСТАНОВА КАДЕ СЕ ЗАПИШАНИ, НЕ МОЖАТ ДА СЕ СМЕСТАТ ВО СТУДЕНТСКИТЕ ДОМОВИ ДО СЛЕДНО ИЗВЕСТУВАЊЕ.

 

[ среда, 11 ноември 2020 ] [ 3230 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar