Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија

  / Вести и настани / Повик за ангажирање на 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост запишани во редовни училишта

Повик за ангажирање на 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост запишани во редовни училишта

 

Во рамки на проектот  „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ кој го реализира Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ заедно со своите партнери Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хендимак“, во соработка со Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието, а со финансиска поддршка од Европската Унија, објавен е Повик за доставување пријави за ангажирање на 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост - стипендисти запишани во редовни училишта. 

Повеќе информации за повикот се достапни на следниот линк

[ понеделник, 05 октомври 2020 ] [ 2648 ]

 

Вести и настани

Back to top
Close Offcanvas Sidebar