Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / Bursat e Këshilli Britanik për “ Gratë dhe Vajzat në STEM” për vitin akademik 2024- 2025

Bursat e Këshilli Britanik për “ Gratë dhe Vajzat në STEM” për vitin akademik 2024- 2025

 

 

Për të dytin vit radhazi, Këshilli Britanik ndanë bursa për studime master për gratë dhe vajzat nga Maqedonia e Veriut të cilat kanë diplomuar  në  shkencë, teknologji, Inxhinieri  dhe matematikë dhe të cilat duan të vazhdojnë karrierën e tyre në fushat STEM.

Programi realizohet në bashkëpunim me tre universitete nga Mbretëria e Bashkuar: Universitetin në  Kranfild, Universitetin  Glazgov dhe Universitetin Sent Endrjus  të cilët ofrojnë gjithsej 44 programe master.

Kandidatet  nga Maqedonia e Veriut, së bashku me kandidatet  nga vendet e tjera  të Ballkanit Perëndimor, Azisë Qendrore, Turqisë dhe Kaukazit Jugor, mund të konkurrojnë  për gjithsej 15 bursa.

Për kandidatet  e suksesshme, programi i bursave mbulon plotësisht shkollimin për programin e zgjedhur të masterit, bursën mujore, vizën, shpenzimet e udhëtimit, sigurimin shëndetësor dhe shpenzimet e testit të gjuhës angleze IELTS.

Afati i fundit për konkurrim  në universitete është   30 prill 2024.

Informacionet më të hollësishme në lidhje me programin dhe kriteret gjenden në linkun në vazhdim: https://bit.ly/496iyW9

Uebinarët për  informim - prezantimi i universiteteve dhe  sesioni për  pyetje dhe përgjigje do të mbahet gjatë muajit mars  2024.

Datat do të shpallen në linkun e njejtë.

 

Lajme dhe Ngjarje

Kumtesë
4/15/2024
Back to top
Close Offcanvas Sidebar