Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / Ministri Shaqiri merr pjesë në Forumin botëror të arsimit në Londër

Ministri Shaqiri merr pjesë në Forumin botëror të arsimit në Londër

 

Ministri Shaqiri merr pjesë në Forumin botëror të arsimit në Londër

 

 

Ministri Jeton Shaqiri po merr pjesë në Forumin botëror të arsimit, tubimin më të madh global të ministrave të arsimit dhe aftësive, që po mbahet në Londër nga 22 deri më 25 maj. Këtë vit marrin pjesë 112 ministra nga 107 vende të botës. Në forum foli edhe ministri i arsimit i Mbretërisë së Bashkuar, Nadhim Zahavi.

 

Tema kryesore e sesioneve të shumta formale dhe diskutimeve jozyrtare është ndërtimi i një arsimi më të fortë, më të guximshëm dhe më të mirë bazuar në përvojat e përbashkëta dhe se si sistemet kombëtare arsimore mund të mbështeten në atë që është mësuar nga pandemia, për të shkëmbyer njohuri, sepse qëllimi i vetëm i secilit është që të ndërtojnë elasticitet, sisteme arsimore. Ministri Shaqiri në margjinat e Forumit realizoi takime edhe me studentë nga vendi që studiojnë në Britaninë e Madhe, si dhe me aktorë të ndryshëm evropianë në fushën e arsimit, të ndihmuar nga Ambasada e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Londër.

 

Forumi botëror i arsimit është një mundësi e shkëlqyer për të shkëmbyer pikëpamjet drejtpërdrejtë me nxënësit, të cilët krijojnë përgjigje ndaj sfidave aktuale arsimore në mbarë botën, duke punuar për të zhvilluar arsimin që çon në përparim dhe prosperitet ekonomik.

 

Lajme dhe Ngjarje

Back to top
Close Offcanvas Sidebar