Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Konkursi / PROGRAM PËR SHKËMBIM TË STUDENTËVE DHE SHKENCËTARËVE NË KUADËR TË BASHKËPUNIMIT DYPALËSH NË MES REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT DHE REPUBLIKËS SË POLONISË

PROGRAM PËR SHKËMBIM TË STUDENTËVE DHE SHKENCËTARËVE NË KUADËR TË BASHKËPUNIMIT DYPALËSH NË MES REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT DHE REPUBLIKËS SË POLONISË

 

PROGRAM PËR SHKËMBIM TË STUDENTËVE DHE SHKENCËTARËVE NË KUADËR TË  BASHKËPUNIMIT DYPALËSH  NË MES  REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT  DHE  REPUBLIKËS SË POLONISË

 

 

 

Agjencia Kombëtare Polake për Shkëmbim Akademik - NAWA informon se në vitin  akademik 2021/2022, realizimi i bashkëpunimit dypalësh në fushën e arsimit të lartë dhe shkencës nga ana e Polonisë do të kryhet në kuadër të  “Programit të ri për shkëmbimin e studentëve dhe shkencëtarëve”, si pjesë e bashkëpunimit dypalësh–ofertë për studentët dhe shkencëtarët e huaj (“Exchange Programme for students and scientists as part of the bilateral cooperation - offer for incoming students and scientists”).

 

          Sipas pozicionit polak në kuadër të procesit të  Berlinit, Agjencia Kombëtare Polake për Shkëmbim Akademik do të ndajë bursa  për studentët e Maqedonisë së Veriut për vitin akademik 2021/22, në kohë zgjatje të përgjithshme prej 20 muajsh në vit, në universitetet   dhe institucionet  të cilat janë nën kompetencë të ministrit të  Shkencës dhe Arsimit të Lartë.

 

 

Ana polake do të sigurojë:

-       studime pa pagesë  dhe

-       akomodim në konviktet për studentë,  

ndërsa lartësia  e bursës është :

-       1250 PLN/ në muaj për ciklin e parë të studimeve

-       1500 PLN/ në muaj për ciklin e dytë të studimeve

 

 

Linku për regjistrim është : https://www.nawa.gov.pl/en/

 

Dokumentet e nevojshme për aplikim, si dhe informata më të hollësishme mund të gjenden në ueb faqen: https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-wymiany-osobowej-studentow-i-naukowcow-w-ramach-wspolpracy-bilateralnej-oferta-przyjazdowa

Fletëaplikimi së bashkU me dokumentet e nevojshme në dy ekzemplarë duhet të dorëzohen në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës të Republikës së Maqedonisë së Veriut më së voni deri më 20 maj 2021.

 

 

Personi kontaktues  : Goce Vidanovski , Sektori për Shkencë dhe Inovacion,

E-mail: goce.vidanovski@mon.gov.mk

 

Shtojcë :

-    Fletëaplikimi   

-       “Regulations” of the Programme

-       Application form for candidates for the academic year 2021/22.

 
Back to top
Close Offcanvas Sidebar